Çamaşır makinesi devri kaç olmalı ?

evinizde kullandığınız çamaşır makinesini uzun yıllar kullanmak istiyorsanız uymak zorunda olduğunuz bazı önemli kurallar vardır. bu önemli kurallara uymadığınız taktirde her sene çamaşır makinenizi değiştirmek ya da tamircilerle uğraşmak zorunda kalırsınız. çamaşır makinesini öyle gelişigüzel kullandığınızda makineniz sizden intikam alır ve başınıza bir sürü bela açar. çamaşır makinası sizden fazla bir şey istemiyor, sadece bir kaç şeye dikkat etmenizi istiyor.

çamaşır makinesi içi 1

peki nedir bu çamaşır makinesi kullanırken dikkat etmemiz gereken şeyler ?

biz burada sade ve günlük bir anlatım dili kullandığımızdan sizlere kimsenin anlamadı teknik terimlerden bahsetmeyeceğiz.. bilmem neyin çarpımı, dönme hızı, şu değeri bu olur, bilmem ne kuralına göre filan olur şeklinde sıkıcı şeylerden söz etmeyeceğiz…çünkü burada çamaşır makinesi imal etmiyoruz; anlatmak istediğimiz şey, çamaşır makinesini uzun yıllar kullanabilmek için birkaç kuralı burada paylaşmak.

çamaşır makinesi içi 2

işte o basit kurallar:

  1. yüksek devirle çamaşırlarınızı sıkmayın. mümkün olan en düşük devir çamaşır makinenizin içindeki bilyaların uzun yıllar bozulmasını engeller. aceleniz yoksa, çamaşırlarınızı kurutma problemi söz konusu değilse şayet ve hele birde güneş gören balkonunuz varsa sizin için en uygun sıkma devri 800, bunun üzerine çıkmayın !
  2. yüksek devirle çamaşırları sıkmak makinenin içinde bilyaların kısa zamanda bozulmasına sebeptir. bilya değişimi ise masraflı iştir.
  3. kısa aralıklar çamaşır yıkayıp makinenizi yormayın. her yıkama arası (2 saate yakın uzun yıkamadan bahsediyorum) en az 45 dakika olsun, makineniz adam gibi dinlensin.
  4. mutlaka kireç sökücü kullanın. işte bu çok önemli.
  5. çamaşır makinesinin sağ ya da sol alt köşesinde bulunan tahliye vanasını ayda bir açın ve biriken suyu buradan boşaltın.
  6. 7 kiloluk çamaşır makinesine 8 kilo çamaşır basmayın. bu, hemen çamaşırlarınızı makineye attığınız gibi kirli bir şekilde almanıza sebeptir hemde makinenin motorunu zorlamış olursunuz.
  7. çamaşır makinenizi rutubete maruz bırakmayınız. galvaniz kaplı olmadığı, sac üzerine boya vurulduğu için  anında paslanır.
  8. işte hepsi bu kadar

gördüğünüz gibi çok basit kurallar. size söylediğim bu basit kuralları ihlal etmediğiniz taktirde emin olun çamaşır makinenizi 20 sene değiştirmezsiniz.

1 yorum

Yorumlar kapatıldı.